Olle Goop Är död blev 78år gammal

Olle Goop föddes i Mora år 1943 och utbildade sig till murare men det var inom travsporten han skulle hitta hem. Han inledde karriären på Rättvik och blev egen tränare 1967 och det var i hans födelsetrakt som det kända uttrycket – ”Över Siljan hörs ett rop, spela alltid Olle Goop” – myntades. 

Det var dock Åbytravet som Olle Goop tjänade flest år som hemmatränare. Det sen han lämnat Dalarna och flyttat in på Göteborgsbanans stallbacke. Tidigt 90-tal gick sedan flyttlasset till Lökene Gård i Kil där han och sonen Björn arbetat tillsammans de senaste åren. 

Olle Goop blev 78 år gammal

I november 2018 meddelade Olle Goop att han skulle sluta köra travlopp. Det gjorde han med 6 745 segrar på kontot, något som gjorde honom till Sveriges segerrikaste kusk innan sonen Björn tog över den titeln.

Under travgalan 2013 utnämndes Olle Goop till Travets Hedersambassadör och senare samma år blev han invald i travsportens Hall of Fame. 

Björn Goop har de senaste åren varit ansvarig tränare för den stora verksamheten men pappa Olle har varit ständigt närvarande och delaktig. Han hade dessutom ett 30-tal unghästar på träningslistan. 

Segrar i bland annat: Åby Stora Pris, 1974 och 1985 (Knabe och Minou du Donjon), Svensk Uppfödningslöpning 1985 och 1991 (Wanja W. och La Promessa), Gran Premio Lotteria 1988 (Grades Singing), Oslo grand prix 2005 (Smashing Victory), Elitloppet 2006 (Conny Nobell) 

Svenskt Travkriterium 1976, 1989, 1997, 2003 (Lord Rappe, Not So Bad, Sans Peur, Nolte) Svenskt Trav-Oaks 2009 (Pebbly)


26 banchampionat på hemmabanan Åby – totalt 66 banchampionat i Sverige.


Medlem i travsportens Hall of Fame i Sverige och har även utnämnts till Travets Hedersambassadör.


Årets Tränare i Sverige 1989 och 1997.

Kommentera